Ilmoittaudu kursseille

AM120 mopo, AM121 mopoauto

Kuljettajantutkintoon osallistumisen edellytyksenä:

Teoriaopetusta vähintään 4 tuntia, mikäli henkilöllä ei ole aiempaa ajokorttia. Pakollista ajo-opetusta korttiluokissa ei ole. Vinkkarissa sinulla on mahdollisuus hankkia hyvä koulutuspohja sekä vaadittavan käsittely / ajokokeen läpäisemiseksi, että turvallisen liikkumisen pohjaksi.

Vapaaehtoiset mopoluokan teoriatunnit

Halutessasi sinulla on koulutuksen yhteydessä mahdollisuus hankkia luokkakohtaista, erikoisteorian opetusta yhteensä 4 oppitunnin verran. Nämä tunnit suoritetaan myös verkko-opintoina.

Tarjoamme teoriaopintoja seuraavilla sisällöillä:

AM1 = Kuljettaja ja mopon hallinta
AM2 = Ajoneuvo- ja ajoasusteet
AM3 = AM-luokan erityispiirteet, liikennetilanteiden hallinta ja ajolinjat
AM4 = Ajovuorot, riskit, kuljettajan ajokunto ja vastuu

 

Aineistot teoriaopintojen tueksi ja harjoitusohjelmat

Valikoimistamme löydät parhaiden materiaalivalmistajien erilaisia välineitä ja vaihtoehtoja teoriaopintojesi tueksi, sekä harjoitusohjelmat teoriakokeen harjoittelua varten.

 

Ajotunnit

Mopoluokkaan tarjoamme asiakkaan oman tarveharkinnan mukaista koulutusta, sekä valmiin paketin kolmen ajotunnin sisällöllä.

 

T-kortti

Traktoriluokan kortin suorittaminen on mahdollista teoriakokeeseen osallistumalla. Vinkkarilta voit oman opiskelusi tueksi hankkia kirjamateriaalia ja tunnukset teoriakokeeseen valmentavaan harjoitusohjelmaan. Sekä tietenkin osallistua ensimmäisen ajokortin yhteydessä vaadittaviin Tieliikenteen perusteet -teorioihin.

 

Moottoripyöräluokat A1, A2 ja A

Teoriaopinnot

Tieliikenteen perusteet teoriaopetusta vähintään 4 tuntia, mikäli henkilöllä ei ole aiempaa ajokorttia.

Nämä yleiset teoriaopinnot suoritetaan ainoastaan ensimmäisen ajokortin hankinnan yhteydessä, jos siis olet jo aiemmin suorittanut esim. mopokortin ei sinulta vaadita pakollisia teoriaopintoja moottoripyöräkoulutuksen yhteydessä lainkaan. Teoriatunnit tulee olla suoritettuna ennen ajo-opetuksen aloittamista.

 

Vapaaehtoiset moottoripyöräluokan teoriatunnit

Halutessasi sinulla on moottoripyöräluokan koulutuksen yhteydessä mahdollisuus hankkia luokkakohtaista, erikoisteorian opetusta yhteensä 4 oppitunnin verran. Nämä tunnit suoritetaan myös verkko-opintoina, kahden oppitunnin kokonaisuuksina.

Tarjoamme teoriaopintoja seuraavilla sisällöillä:

A1 = Moottoripyöräilyn erityispiirteet ja ajovarusteet
A2 = Moottoripyörän hallinta, käsittely- ja koetehtävät
A3 = Moottoripyöräilyn riskit ja niiden välttäminen
A4 = Ajaminen maantiellä, ohjaaminen ja vaaratilanteet

 

Aineistot teoriaopintojen tueksi ja harjoitusohjelmat

Valikoimistamme löydät parhaiden materiaalivalmistajien erilaisia välineitä ja vaihtoehtoja teoriaopintojesi tueksi, sekä harjoitusohjelmat teoriakokeen harjoittelua varten.

 

Ajotunnit

Kuljettajatutkintoon pääsyn edellytyksenä oleva ajo-opetuksen vähimmäismäärä on 5 ajotuntia.

Ajotuntien opetuksellinen sisältö on muotoiltavissa asiakkaan oman tarpeen mukaan. Voit siis halutessasi itse vaikuttaa ajotuntien sisältöön ja määräpainotukseen.

Tarjoamme myös jokaiselle korttiluokalle valmiin, opettajien vuosien kokemukseen perustuvan valmiin ratkaisun painotukselliseen sisältöön.

 

 

A1-korotus A2 tai A2-korotus A (alempi voimassa alle 2v.)

Aiemmin hankitun korttiluokan korottaminen ennen ajo-oikeuden kahden vuoden täyttymistä on mahdollista opetuksen ja tutkintojen kautta.

Teoriaopintoja ei korottajalta vaadita mutta ajo-opetuksen vähimmäismäärä on 3 ajotuntia. Ajotuntien sisältö on tässäkin muotoiltavissa asiakkaan oman tarpeen mukaan -tai vaihtoehtoisesti voit valita rakentamamme valmiin pakettiratkaisun.

Teoriakoe suoritetaan kuten muissakin korttiluokissa ja hyväksytyn tuloksen jälkeen vuorossa ovat käsittely- ja ajokoe.

 

A1-korotus A2 tai A2-korotus A (alempi voimassa väh. 2v.)

Mikäli ajo-oikeutesi alempaan moottoripyöräluokan korttiin on ollut voimassa 2 vuotta tai enemmän, on korottaminen mahdollista sekä tutkintojen kautta että koulutuksella.

Suorittaessasi korotuksen koulutuksen kautta tulee sinun osallistua 2:lle teoriatunnille ja 5:lle ajotunnille. Näistä suoritetuista opinnoista saat koululta todistuksen minkä avulla korotus haetaan Ajovarman toimistolta.

Toinen vaihtoehto korttiluokan korotukseen on osallistuminen korotettavan korttiluokan kuljettajatutkintoon, eli ensin teoriakokeeseen ja sen jälkeen käsittely- ja ajokokeeseen.

Pakollista harjoittelua tai teoriaopintoja ei vaadita, mutta myös tämän harjoittelun tueksi me Vinkkarilla olemme rakentaneet valmiin valmennuspaketin.

Aineistot teoriaopintojen tueksi ja harjoitusohjelmat

Valikoimistamme löydät parhaiden materiaalivalmistajien erilaisia välineitä ja vaihtoehtoja teoriaopintojesi tueksi sekä harjoitusohjelmat teoriakokeen harjoittelua varten.

 

 

A-JATKOKOULUTUS

Jos sinulla on jo aikaisemmin saatu A-ajokortti, mutta tunnet itsesi epävarmaksi, kannattaa tulla kertaamaan moottoripyörän perushallintataitoja ennen liikenteeseen lähtöä.

Voit varata aluksi vaikka yhden tunnin, jolloin saat hyvän käsityksen ja opettajan palautteen omista taidoistasi. Harjoitteluun kuuluu aina täydelliset ajovarusteet, sopiva moottoripyörä ja ammattiopettaja tai voit osallistua omalla pyörälläsi ja varusteillasi.

Sivujen toteutus Neviso Oy